«قاشق خوشمزه» ؛ نوآوری برای بیماران مبتلا به زوال عقل
این قاشق جادویی براساس تحریک الکتریکی و تقویت طعم غذا در بیماران مبتلا به زوال عقل طراحی گردیده است.
افراد مبتلا به آلزایمر به دلیل از دست دادن حافظه، کاهش جوانههای چشایی و بویایی و عدم تمایز طعمها با چالشهای فزاینده مصرف مقادیر ناکافی از غذاهای مناسب یا زیادهروی در مصرف نمک و شکر برای جبران کاهش مزه مواجه هستند که منجر به سطوح بالای سوء تغذیه (کاهش وزن و تحلیل قدرت عضلانی) یا افزایش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی میگردد.
دکتر کریستین مورگنر از دانشگاه شفیلد گفت «یک رژیم غذایی سالم و متعادل به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک میکند. به اشتراک گذاشتن اطلاعات فردی که به دلیل ابتلا به زوال عقل و عدم تشخیص مزهی نان تست و کباب، در پنج سال گذشته فقط نان تست خورده است، الهامبخش طراحی قاشق خوشمزه با فناوری پیشرفته تحریک الکتریکی بود.»
محققان دانشگاه شفیلد AMRC مشغول ارزیابی این قاشق اولیه و تجهیزات الکترونیکی برای ارائه تحریک الکتریکی به گروههای کاربر و مطالعه شکل موج های فرکانسی برای بهبود طعم و لذت غذا در بیماران هستند.
منبع: لینک