درباره ما

درباره ما

درباره سلامت الکترونیک


سلامت الکترونیک مولود بهداشت عمومی ، تجارت، و فناوری اطلاعات و ارتباطات است که به کمک انفورماتیک پزشکی رشد یافته است. سلامت الکترونیک به معنی ارایه خدمات بهداشتی با استفاده ازفناوری اطلاعات و ارتباطات یا ابزارهای الکترونیک است.
درباره سلامت الکترونیک

سلامت الکترونیک و کاربردها


سلامت الکترونیک و کاربردهای آن:

سلامت الکترونیک مولود بهداشت عمومی ، تجارت، و فناوری اطلاعات و ارتباطات است که به کمک انفورماتیک پزشکی رشد یافته است. سلامت الکترونیک به معنی ارایه خدمات بهداشتی با استفاده ازفناوری اطلاعات و ارتباطات یا ابزارهای الکترونیک است.

مطالعه انجام شده بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی ، بانک جهانی، و اتحادیه بین المللی ارتباط از راه دور (International Telecommunication Union) درباره معنای سلامت الکترونیک حاکی از آن است که طیف وسیع معنایی "سلامت الکترونیک " که البته به عنوان یک رویکرد جهانی مطرح است به دلیل میزان سه عامل موجود در هر کشور : پتانسیل فناوری اطلاعات و ارتباطات ، بضاعت اقتصادی، و سطح بهداشت می باشد. بنابراین می توان گفت که در مجموعه کشورهای درحال رشد و رشد یافته، مفهوم سلامت الکترونیک متاثر از سه عامل مذکور و بصورت عملی در یک طیف گسترده دارای درجه حداقل و حداکثراست. ارایه خدمات مشاوره درمانی با استفاده از تلفن ثابت یا تلفن همراه را می توان مثالی از وضع حداقلی دانست و ارایه خدمات بهداشتی با بکارگیری شبکه ملی اطلاعات بهداشتی (سلامت) را به عنوان نمونه ای از وضعیت حداکثری سلامت الکترونیک اظهار کرد. البته شبکه ملی اطلاعات سلامت خود تابع یک دامنه ساده تا پیچیده است که حکایت از میزان رشد یافتگی آن و میزان تلاشی که هر کشور در توسعه سلامت الکترونیک صرف کرده است دارد.

  1. سیستم اطلاعات بیمارستانی Hospital Information System
  2. سیستم اطلاعات کلینیکی Clinical Information System
  3. رجیستری های الکترونیک Electronic Registries
  4. وب سایت های بهداشتی Health Website
  5. سیستم پشتیبان تصمیم گیری پزشکی (تشخیصی و درمانی) Clinical Decision Support System
  6. سیستم های خبره Expert System
  7. سلامت همراه Mobile Health (Mobile App.)
  8. سیستم های مراقبت مکان (تشخیصی و درمانی) Point of Care System
  9. کیوسک های بهداشتی Health Kiosk
  10. بهداشت از راه دور Tele-Health

نکته قابل ذکر اینکه یک شبکه ملی اطلاعات بهداشتی رشدیافته به مثابه ربوت غول پیکری است که بر پیکره جامعه چنبره می زند و علاوه بر پایش وضعیت سلامتی کشورموجب ارتقای سطح بهداشتی آن می شود. ترویج خودمراقبتی یکی از امیدوارکننده ترین راهبردها برای مدیریت بیماریهای مزمن است. پایداری سیستم های سلامت تا حدی به توانایی افراد در مدیریت بیماری های مزمن با مسئولیت پذیری و مشارکت در فرآیند مراقبت خود بستگی دارد. در این زمینه، استمرار مراقبت یک عنصر حیاتی در مدیریت بیماری‌های مزمن است، به ویژه درزمینه مراقبت‌های بهداشتی اولیه، جایی که نیاز به ترویج تغییر در مدل‌های مراقبتی پذیرفته شده و تامین نیروی کار اختصاص یافته وجود دارد. یک گذار به سمت یک رویکرد پیشگیرانه لازم است که به بیماران کمک می کند تا به سطح بالاتری از خودمختاری در مدیریت وضعیت سلامتی خود دست یابند و از مراقبت از خود حمایت کنند. این رویکرد می تواند در حفظ و بهبود سلامت و کیفیت زندگی موثر باشد و عوارض، پذیرش بیمارستانی ، و مرگ و میر را کاهش دهد.


سلامت الکترونیک با تمرکز بر سلامت همراه می‌تواند رویکرد و ابزاری اساسی برای بهبود مراقبت بیمارمحور درسیستم‌های سلامت وخودمراقبتی بیماری‌های غیرواگیر باشد. فن‌آوری‌هایی که امکان ردیابی و مداخلات را فراهم می‌کنند و می‌توانند هم توسط متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و هم بیماران مورد استفاده قرار گیرند، شامل: تبلت، لپ‌تاپ، تلفن‌های هوشمند، ابزارها و حسگرهای پوشیدنی، کنفرانس ویدیویی و سیستم اطلاعات جغرافیایی هستند. تعاقبا به برخی کاربردهای سلامت الکترونیک اشاره می شود.


به لطف سلامت الکترونیک افراد مسن می‌توانند از تلفن‌های هوشمند، ساعت‌های سلامتی سنج و سایر دستگاه‌ها برای ردیابی علائم حیاتی خود از جمله سطح اکسیژن، ضربان قلب و فشار خون استفاده کنند. همچنین نرم افزارهای سلامت همراه نیز وجود دارند که در مدیریت سلامتی و خودمراقبتی برای مثال جهت یادآوری زمان مصرف دارو به افراد سالخورده کمک می کنند. ابتکارات سلامت الکترونیک به طور مداوم در حال تغییر است و از مصرف کنندگان حمایت می کند تا از طریق اینترنت دسترسی به اطلاعات بهداشتی بیابند و کنترلی فعال بر سلامت و رفاه خود داشته باشند. اگرچه افراد مسن می توانند ازمزایای سلامت الکترونیک بهره مند شوند، اما اغلب در برابر فناوری های جدید مقاومت نشان می دهند و دچاراضطراب می شوند. سلامت الکترونیک راه گشایی موثر برای نابینایان است بطوریکه از طریق سلامت همراه و تجهیز عصای سفید آنها به حسگر هایی که موجب هوشمندی اش می شود زندگی را برای ایشان آسان می کند. یکی از راه حل های دیگر استفاده از اینترنت اشیاء مبتنی بر تلفن همراه است که با هدف هوشمندی عصای نابینایان برای کمک به مسیریابی آسان تر طراحی شده است. این فناوری افراد نابینا و کم بینا را قادر می سازد تا به راحتی و آسایش به انجام وظایف روزانه خود بپردازند. چنین سیستمی با استفاده از چوب هوشمند و نرم افزارمبتنی بر موبایل به افراد نابینا و کم بینا کمک می کند تا اشیاء (مانند دیوارها، میزها، وسایل نقلیه، افراد و غیره) را در مسیر خود شناسایی کرده واز آن ها دوری کنند؛علاوه بر آنکه از طریق صدای گوشی هوشمند به آنها اطلاع می‌دهد. همچنین اگر کاربر نابینا گم شود این فناوری می تواند از طریق GPS موقعیت اورا با ارسال پیامک به خویشاوندانش گزارش کند.

درباره سلامت الکترونیک

مزایا


مزایای سلامت الکترونیک:

  1. دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی: با استفاده از فناوری ارتباطی، بیماران می‌توانند به راحتی به خدمات و مشاوره‌های پزشکی دسترسی داشته باشند، به خصوص در مناطقی که دسترسی به مراکز درمانی محدود است.
  2. کاهش هزینه‌ها و زمان: با استفاده از سلامت الکترونیک بیماران نیاز به سفر به مراکز درمانی را ندارند و این خود منجر به کاهش هزینه‌ها و زمان صرف شده برای مراجعه به پزشک می‌شود. همچنین، پزشکان می‌توانند با استفاده از فناوری ارتباطی به طور همزمان به بیشترین تعداد بیماران خدمات رسانی کنند.
  3. بهبود مراقبت و پیگیری: سلامت الکترونیک  ارائه مراقبت‌های بهداشتی مستمر را تسهیل می کند. اطلاعات پزشکی بیماران  در پرونده‌های الکترونیک ذخیره شده و به پزشکان اطلاع داده می شود تا بتوانند درمان مناسب را تعیین کنند و پیگیری لازم را انجام دهند.
  4. ارتقاء ارتباطات پزشکان:  سلامت الکترونیک امکان ارتباط و همکاری بین پزشکان را بهبود می‌بخشد. آنها می‌توانند به راحتی اطلاعات پزشکی را با هم به اشتراک بگذارند، مشاوره‌های پزشکی دریافت کنند و برای بهبود تشخیص و درمان بیماران همکاری کنند.
  5. پیشرفت در تحقیقات و آموزش: با استفاده از سلامت الکترونیک، پژوهش‌های بهداشتی می‌توانند به راحتی انجام شوند و اطلاعات و دانش پزشکی می‌تواند به صورت آنلاین و با بازدیدپذیری بالا منتشر شود. این امر می‌تواند به تحقیقات پزشکی و آموزش پزشکان کمک کند.